banner

Paszteciki pieczone z cieciorką

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 40 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Paszteciki pieczone z cieciorką

Składniki

Nazwa Ilość
Ciasto: (3 szklanki mąki, jajko, oregano, sól, 0,25 szklanki ciepłej wody, pół opakowania drożdży instant lub świeżych) 1 szt
Nadzienie: (6 łyżek cieciorki, 4 łyżki ugotowanych ziemniaków, łyżka fety, pół opakowania serka bieluch, pieprz, czosnek, sól, oregano) 1 szt

Opis

Przygotowanie

    1. W misce wymieszaj mąkę z jajkiem, drożdżami, ciepłą wodą oraz przyprawami.
    2. W międzyczasie w robocie zmiksuj ugotowaną wcześniej cieciorkę, z ugotowanymi ziemniakami, bieluchem, czosnkiem oraz fetą. Przypraw.
    3. Ciasto rozwałkuj bardzo cienko. Szklanką podziel ciasto na małe kółka, gdzie będziesz nakładać farsz.
    4. Bierz jedno kółko, na środek nakładaj farsz. Przykryj kolejnym kółkiem. Dokładnie sklej i posyp mąką, aby się nie skleiło.
    5. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni przez około 30-35 minut. Możesz obrócić podczas pieczenia.
    6. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.