banner

Polędwica z ogórkiem małosolnym

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 55 minut

Czas przygotowania: 2 godziny

Polędwica z ogórkiem małosolnym

Składniki

Nazwa Ilość
Musztarda miodowa 1 łyżka
Polędwica wieprzowa 1 szt
Ogórek małosolny 2 szt
Pieprz czosnkowy 1
Cebula 0,5 szt
Czosnek, ząbek 2 szt
Koperek świeży 0,5 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Pokrój drobno ogórka, koperek, czosnek oraz cebulę.
    2. W polędwicy nożem obiadowym zrób dziurkę. Natrzyj mięso musztardą, odrobiną pieprzu (także w środku), dodaj do środka ogórek, cebulę, łyżkę koperku.
    3. Przełóż mięso do naczynia, na wierzchu posyp koperkiem i czosnkiem. Odstaw na minimum 2 godziny do lodówki.
    4. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 210 stopni przez 45 minut. Pozostaw mięso na kolejne 10 minut w ciepłym piekarniku.
    5. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.