banner

Pstrąg gotowany na parze

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 15 minut

Pstrąg gotowany na parze

Składniki

Nazwa Ilość
Pstrąg filet bez skóry 1 szt
Świeży szpinak liść 2 szt
Koperek świeży 0,5 szt
Cytryna 0,5 szt
Natka pietruszki 0,5 szt
Pieprz 1
Sól 1

Opis

Przygotowanie

    1. W misce posól, popieprz rybę.
    2. Pstrąga obficie skrop sokiem z cytryny.
    3. Na rybę nałóż grubą warstwę drobno pokrojonego koperku i natki. Odstaw na 10 minut.
    4. W międzyczasie zagotuj w garnuszku odrobinę wody.
    5. Na koszyk do gotowania na parze połóż liście szpinaku. Na liściach połóż pstrąga.
    6. Gotuj pod przykryciem, na małym ogniu, przez 15 minut.
    7. Przed podaniem dziecku dokładnie oczyść rybę z ości.
    8. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.