banner

Knedle Twarogowe z Tymiankiem

Autor: Edyta Kuzara

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 25 minut

Knedle Twarogowe z Tymiankiem

Składniki

Nazwa Ilość
250 g twarogu 1 szt
4-5 małych bułek grahamek 1 szt
80 g kleiku jęczmiennego 1 szt
80 g mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szt
Jajo 1 szt
Szklanka mleka 1 szt
Sól 1 szt
Tymianek 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Bułki wysuszyć, a następnie namoczyć w mleku.
    2. Do wyciśniętych z mleka bułek dodać jajko, szczyptę soli, tymianek, roztarty twaróg (bez grudek), kleik jęczmienny oraz mąkę pełnoziarnistą.
    3. Z powstałej gęstej masy gęstej uformować knedle, które należy gotować 20 min na małym ogniu w osolonej wodzie.
    4. Knedle najlepiej podawać, jako danie samodzielne np. z sosem pieczarkowym.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.