banner

Tilapia w cieście z maślanki

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Tilapia w cieście z maślanki

Składniki

Nazwa Ilość
Tilapia 4 szt
Mąka orkiszowa pełnoziarnista 3 łyżki
Czosnek, ząbek 1 szt
Maślanka 1 szklanka
Olej do smażenia 1 szt
Pieprz 1
Sól 1
Szczypiorek 1 szt

Opis

Przygotowanie

    1. Rozmroź rybę.
    2. W misce łyżką wymieszaj maślankę, pokrojony drobno szczypiorek, wyciśnięty czosnek, mąkę oraz przyprawy.
    3. Ciasto powinno być gęste.
    4. Rybę posól, popieprz następnie obtocz w cieście.
    5. Smaż z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju.
    6. Po usmażeniu przełóż rybę na ręczniki papierowe. Poczekaj aż wchłoną nadmiar tłuszczu.
    7. Smacznego.

Kategorie

Pierwszy w Polsce kurs programowania dla dzieci, gdzie uczymy tworząc prawdziwe programy, a nie gry.
Sklep przepisy-dla-dzieci.pl
Pomysłowe prezenty dla dzieci. Sklep w Warszawie.