banner

Pierniczki orkiszowe

Autor: Anna Grabowska

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 40 minut

Pierniczki orkiszowe

Składniki

Nazwa Ilość
Mąka orkiszowa 600 g
Proszek do pieczenia 1,5 łyżeczka
Jajka 2 szt
Miód 0,5 szklanki
Masło extra 200 g
Cukier puder z cukru trzcinowego 200 g
Imbir 1 łyżeczka
Cynamon 2 łyżeczki
Kardamon 0,5 łyżeczki
Gałka muszkatołowa 0,5 łyżeczki
Kakao 1 łyżka

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Masło, cukier puder i jajka utrzyj na gładką masę.
    2. Przyprawy wymieszaj z proszkiem do pieczenia i mąką.
    3. Łącz stopniowo mąkę z masą.
    4. Ugniataj.
    5. Ciasto wstaw do lodówki na 30 minut.
    6. Po tym czasie rozwałkuj je, wykrawaj pierniczki.
    7. Piecz w 180 stopniach przez 10-15 minut.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl