banner

Krem prawie czekoladowy

Autor: Magdalena Uchman

Czas przygotowania: 10 minut

Krem prawie czekoladowy

Składniki

Nazwa Ilość
Dojrzałe Awokado 1 szt
Daktyle 100 g
Kakao prawdziwe 2 łyżki lub według uznania 1 szt
Wafle ryżowe, pełnoziarniste/kukurydziane 1 szt
Mleko owsiane lub ryżowe 1 szt
Do dekoracji: płatki migdałowe, wiórki kokosowe, orzechy itp. 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Daktyle najlepiej namocz w wodzie na kilka godzin lub całą noc.
    2. Miękkie daktyle zmiksuj z dojrzałym awokado i kakao na gładki krem.
    3. Jeśli masa będzie zbyt gęsta dodaj trochę mleka i połącz wszystko dokładnie.
    4. Gotowym kremem posmaruj blaty tortu.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl