banner

Kokosowy pudding ryżowy z dodatkiem migdałów

Autor: Magdalena Tęsiorowska

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut

Czas przygotowania: 2 minuty

Kokosowy pudding ryżowy z dodatkiem migdałów

Składniki

Nazwa Ilość
Mleko kokosowe 1,5 szklanka
Woda 1,5 szklanka
Biały ryż 1 szklanka
Aromat migdałowy 1 łyżeczka
Miód 1,5 łyżeczka
2 garście siekanych migdałów 1 szt

Opis

Dla dziecka od 1,5 roku życia

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Włożyć i wymieszać wszystkie składniki do naczynia (prócz migdałów).
    2. Przełożyć masę do naczynia żaroodpornego, wierzch masy posypać siekanymi migdałami.
    3. Nagrzać piekarnik do temp. 170-180 °C.
    4. Włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut (do przyrumienienia zewnętrznej warstwy).
    5. Podawać na gorąco lub po ostudzeniu.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl