banner

Kisiel z tapioki

Autor: Agnieszka Wianecka

Czas gotowania/pieczenia: 5 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Kisiel z tapioki

Składniki

Nazwa Ilość
Truskawki 450 g
Woda 300 ml
Esencja waniliowa (opcjonalnie) 1 łyżeczka
Cukier lub syrop daktylowy / klonowy 2 łyżki
2- 4 łyżki Mąki z tapioki (im więcej tym kisiel będzie bardziej gęsty) 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Truskawki gotować na małym ogniu 3-5 minut w wodzie z cukrem - można zostawić owoce w kawałkach lub zblendować na gładką masę.
    2. W miseczce wymieszać mąkę z ciepłą wodą, wlać do truskawek i zostawić do zagotowania.
    3. Rozlać do szklaneczek lub kubków, podawać po przestudzeniu.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl