banner

Kanapeczki z „rudym” humusem

Autor: Sylwia Pacyna

Czas przygotowania: 10 minut

Kanapeczki z „rudym” humusem

Składniki

Nazwa Ilość
Chleb razowy - kromka 1 szt
Ugotowane Cieciorka 1 szt
Upieczona dynia 1 szt
Oliwa 1 szt
Szczypta soli 1 szt
Ulubione warzywa, kiełki 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Ugotowaną cieciorkę zblenduj na gładką masę z upieczoną dynią i oliwą.
    2. Delikatnie dopraw.
    3. Na chleb nałóż hummus.
    4. Możesz wykonać wraz z dzieckiem uśmiechnięta buźkę, z papryki zróbcie usta, za oczka przyjmijcie plasterki pomidorków cherry, a z kiełek słonecznika wykonajcie bujną czuprynę.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl