banner

Deser jogurtowo-owocowy

Autor: Magdalena Tęsiorowska

Czas przygotowania: 30 minut

Deser jogurtowo-owocowy

Składniki

Nazwa Ilość
Opakowanie jogurtu greckiego 400 g
Płatki owsiane 2 łyżki
Płatki kukurydziane 2 łyżki
Ulubiony dżem (polecam truskawkowy) 2 łyżki
Małe kiwi 2 szt
Garść malin 2 szt
Do posypania na wierzch: wiórki kokosowe, płatki czekoladowe. 1 szt

Opis

Dla dziecka od 1,5 roku życia

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Kiwi obrać i pokroić w kostkę.
    2. Maliny przepłukać pod bieżącą wodą.
    3. Przygotować pucharki, na dno położyć płatki owsiane, dodać część jogurtu.
    4. Na jogurt nałożyć łyżkę dżemu, a na dżem płatki kukurydziane.
    5. Na płatki ułożyć kolejną część jogurtu.
    6. Na warstwie jogurtu ułożyć pokrojone kiwi i maliny.
    7. Na owocach zrobić kleks z reszty jogurtu.
    8. Całość posypać wiórkami kokosowymi na przemian z czekoladowymi.
    9. Tak przygotowane desery wstawić do lodówki na ok. 20 minut, by się schłodziły.
    10. Po wyjęciu z lodówki deser jest gotowy do spożycia.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl