banner

Czekoladowe kulki z kaszy jaglanej

Autor: Sylwia Pacyna

Czas przygotowania: 40 minut

Czekoladowe kulki z kaszy jaglanej

Składniki

Nazwa Ilość
Ugotowana kasza jaglana 1 szklanka
Masło orzechowe (najlepiej masło 100% orzechy, bądź zmielone) 1 łyżka
Namoczone daktyle 4 szt
Kakao 2 łyżeczki
Wiórki kokosowe 2 łyżki

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Wszystkie składniki połącz ze sobą i zblenduj na gładką masę.
    2. Uformuj kuleczki, obtocz je w kakao, posiekanych orzechach bądź w wiórkach kokosowych.
    3. Gotowe łakocie włóż na pół godziny do lodówki.
    4. Po tym czasie włóż w świąteczne mini papilotki.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl