banner

Ciasto z fasoli z dodatkiem ksylitolu

Autor: Monika Zakrzewska

Czas gotowania/pieczenia: 30 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Ciasto z fasoli z dodatkiem ksylitolu

Składniki

Nazwa Ilość
Puszka czerwonej fasoli 1 szt
Jajka 2 szt
Banan (najlepiej dojrzały) 1 szt
Kakao 5 łyżek
Ksylitol 1 łyżeczka
Tabliczka gorzkiej czekolady 0,5 szt
Szczypta sody 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Fasolę odsączyć i opłukać.
    2. Banana umyć i obrać ze skórki.
    3. Wymieszać fasolę, jajka, kakao, banana i łyżeczkę ksylitolu i zblendować.
    4. Pokruszyć czekoladę i dodać do zblendowanej masy.
    5. Dodać szczyptę sody i przełożyć do tortownicy.
    6. Piec w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 30 minut.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl