banner

Kulki czekoladowe

Autor: Justyna Trojaczek

Czas gotowania/pieczenia: 3 minuty

Czas przygotowania: 10 minut

Kulki czekoladowe

Składniki

Nazwa Ilość
Cukier puder 0,25 szklanki
Kakao naturalne 2 łyżki
Kostka masła 0,25 szt
Mleko w proszku 1 szklanka
Pestki dyni 2 łyżki
Pestki słonecznika 2 łyżki
Płatki kukurydziane 0,5 szklanki
Płatki owsiane 2 łyżki
Woda 0,13 szklanki

Opis

Deser z mojego dzieciństwa nieco zmodyfikowany według moich preferencji. Doskonale nadaje się na przyjęcie dla dzieci.

Przygotowanie

    1. Na patelni upraż płatki owsiane, pestki słonecznika i dyni. Dokładnie wymieszaj.
    2. W garnuszku zagotuj cukier, masło, kakao oraz wodę.
    3. Gdy wszystko się rozpuści zdejmij z gazu.
    4. Wsypujemy mleko, dokładnie mieszamy.
    5. Dodajemy płatki i pestki.
    6. Gdy masa nieco ostygnie formujemy kulki.
    7. Smacznego.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl