banner

Jajka z pastą z tuńczyka

Autor: Marta Hyla

Czas gotowania/pieczenia: brak czasu

Czas przygotowania: 10 minut

Jajka z pastą z tuńczyka

Składniki

Nazwa Ilość
Ogórek kiszony 1/2 szt. 1 szt
Tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki 1 szt
Jajko 1 szt. 1 szt
Szczypiorek 1 łyżka 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Jajko ugotować na twardo, przekroić na dwie połówki, wyjąć żółtko.
    2. Ogórka obranego ze skórki zetrzeć na tarce.
    3. Odsączonego tuńczyka wymieszać z żółtkiem, startym ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem.
    4. Wypełnić pastą połówki jajka.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl