banner

Czekoladowa pasta z awokado

Autor: Agnieszka Wianecka

Czas gotowania/pieczenia: 30 minut

Czas przygotowania: 5 minut

Czekoladowa pasta z awokado

Składniki

Nazwa Ilość
Awokado (1/2 małej sztuki) 50 g
Daktyle suszone (ok. 6 sztuk) 30 g
Kakao gorzkie 1 łyżeczka
Wiórki kokosowe 1 łyżeczka
Cynamon szczypta 1 szt

Opis

Wartość kaloryczna: 200kcal / 3g B / 20g WW / 10g T

Przygotowanie

    1. Daktyle (jeśli są twarde) namoczyć w wodzie co najmniej pół godziny.
    2. Wrzucić wszystko do blendera i zmiksować na gładką masę, ewentualnie można również zagnieść widelcem.
    3. Zamiast lub oprócz wiórków kokosowych można dodać zgniecione migdały lub orzechy nerkowca.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl