banner

Ciastka owsiano-bakaliowe

Autor: Natalia Gregorowicz

Czas gotowania/pieczenia: 30 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Ciastka owsiano-bakaliowe

Składniki

Nazwa Ilość
1 i 1/3 szklanki płatków owsianych 1 szt
1,5 łyżki miodu (naturalnego) 1 szt
1/3 szklanki rodzynek 1 szt
1/4 szklanki otrąb lub słonecznika 1 szt
Ok 1/3 szklanki wody (lub mniej) 1 szt
Pół szklanki migdałów 1 szt
Pół szklanki orzechów włoskich 1 szt

Opis

Zdjęcie ze strony internetowej Pixabay.

Przygotowanie

    1. Płatki i orzechy zmielić dokładnie mikserem.
    2. Wszystkie składniki wymieszać w misce, dodać miód i wodę (zacznij od mniejszej ilości wody i stopniowo dodawaj do uzyskania odpowiedniej konsystencji).
    3. Powinno dać się zrobić z masy nierozpadające się kulki.
    4. Ułożyć (trochę spłaszczając uformowane kulki) na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (gdyby się lepiły przy formowaniu – zwilżaj palce wodą).
    5. Piec w temperaturze 180 stopni ok 30 minut.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl