banner

Budyń z kaszy jaglanej

Autor: Monika Zakrzewska

Czas gotowania/pieczenia: 15 minut

Czas przygotowania: 10 minut

Budyń z kaszy jaglanej

Składniki

Nazwa Ilość
Kasza jaglana 0,25 szklanki
Mleko roślinne 1 szklanka
Woda 0,25 szklanki
Ksylitol 1 łyżka
Banan 0,5 szt

Opis

Zdjęcie ze strony Pixabay.

Przygotowanie

    1. Kaszę jaglaną opłukać w ciepłej wodzie na sitku, włożyć do garczka i zalać ½ szklanki mleka oraz ¼ szklanki wody.
    2. Gotować na małym ogniu pod przykryciem, aż kasza całkowicie wchłonie płyn a kasza zrobi się miękka, około piętnaście minut.
    3. Następnie kaszę zblendować razem z resztą mleka, dodać obranego banana.
    4. Zmiksować na gładki mus.
    5. Opcjonalnie podać z orzechami lub świeżymi owocami.

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl