banner

Day up – pomysł na zdrową i pyszną przekąskę!

Autor: Agnieszka Wianecka

Dzisiejszą notkę poświęcę na prezentację produktów DayUp. Pierwsze produkty pojawiły się na sklepowych półkach już jakiś czas temu, niemniej jednak firma Arteta zadbała o urozmaicenie swojego asortymentu i cały czas zaskakuje nowymi propozycjami.

Dlaczego polecam produkty DayUp? Są zdrowe (żadnych sztucznych dodatków i konserwantów, 100% naturalnych składników a do tego ani grama cukru !), tanie, wygodne w przechowywaniu i spożywaniu, szeroko dostępne w supermarketach i mniejszych sklepach oraz.. pyszne!

Firma Arteta wypuściła do tej pory trzy rodzaje swoich produktów: DayUp mus owocowy z jogurtem naturalnym, DayUp Pearls wegańskie i z dodatkiem tapioki oraz DayUp Raw&Go!

Dla małych dzieci zdecydowanie bardziej odpowiednie będą musy- nie wymagają gryzienia, nie zalepią paluszków, a dzięki zakręcanemu opakowaniu łatwo przechować porcję „na potem”.

Poniżej przedstawiam zestawienie składników poszczególnych musów:

DayUp

DayUp Black:

Banan, jabłko, jogurt naturalny, porzeczka, płatki owsiane, jeżyna, płatki gryczane, węgiel aktywny

DayUp Blue:

Banan, jogurt naturalny, gruszka, jagoda, płatki Quinna, płatki owsiane

DayUp Green:

Jabłko, jogurt naturalny, truskawka, śliwka, płatki jaglane, płatki owsiane

DayUp Orange:

Brzoskwinia, jogurt naturalny, miód, płatki owsiane, pomarańcza, płatki jaglane

DayUp Yellow:

Jabłko, jogurt naturalny, banan, ananas, kokos, płatki Quinna, płatki owsiane

DayUp Red:

Jabłko, truskawka, czereśnia, jogurt naturalny, płatki owsiane, ziarnia lnu

DayUp Pearls COCOA:

Jabłko, banan, morela, kokos, tapioka, kakao

DayUp Pearls MANGO

Jabłko, banan, mango, kokos, tapioka

DayUp Pearls Raspberry:

Banan, jabłko, malina, jagoda, kokos, tapioka

Na rynku możemy znaleźć dużo musów owocowych o podobnym składzie. Mało które jednak zawierają płatki owsiane a tym bardziej tapiokę, co stanowi plus DayUp’ów – dzięki temu dostarczają więcej energii oraz błonnika, a tym samym sycą na dłużej i mają gęstszą konsystencję.

Dla ciekawskich- tapioka to kasza z manioku, produkt o wysokiej zawartości węglowodanów oraz niskiej białka. Bez smaku, bez glutenu oraz co najważniejsze – hipoalergiczna! Jest lekkostrawna, zalecana szczególnie chorym na celiakię oraz osobom z chorobami zapalnymi jelit. Występuje najczęściej w postaci małych lub dużych kuleczek, które w trakcie gotowania pęcznieją. Z tapioki można przygotować wiele smacznych i sycących deserów, ale o tym w następnym artykule J

mgr Agnieszka Wianecka

Dietetyk

Przeczytaj także: Kisiel i budyń z torebki w diecie dziecka?

Kategorie

Sklep przepisy-dla-dzieci.pl